2017 YILI TEMİZLİK SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRMESİ

2017 yılı Temizlik Sektörü değerlendirmesi yapıldığı zaman ;

İnşaat sektörü, endüstriyel temizlik sektörü ile paralel olarak büyüdü!

Türkiye 2016 -2017 yıllarında iç ve dış sebeblerden  dolayı  Turizm açısından ister istemez etkilendi.Genel de  turizmle paralel  olarak  büyümekte olan endüstriyel temizlik sektörü  2017 yılında turizm sektörü yerine ,  inşaat sektörü ile paralel olarak büyüdü.

Yatırımların büyük oranı  son 10 yılda inşaat sektörüne yapılarak inşaat sektöründe  pozitif bir  büyüme yaşandı .Bu pozitif büyüme  sayesinde endüstriyel temizlik sektörüde  pozitif yönde payını aldı.

2017 yılı Temizlik sektörü

2017 yılında  Kamu projeleri,havaalanları,5 yıldızlı oteller,şehir hastaneleri yapımı  gibi  inşaat sektöründe gelişmeler yaşandı.

İnşaat sektöründe yaşanan bu  gelişmelerle paralel olarak Türkiye’nin endüstriyel temizlik sektöründeki pazar payı   27.1 milyar TL’den 30.5 milyar TL’ye yükseldi.

Şuan ise Endüstriyel temizlik sektörü 1 milyon kişiyi istihdam ediyor.Ve yaklaşık  Endüstriyel temizlik sektöründe 3 bin firma bulunmaktadır.

Bu demek oluyor ki 2017 yılında temizlik sektörünün büyümesi 2018de yapılacak yeni inşaat projeleriyle dahada artarak devam edecektir.