2018 YILININ İLK FUARI-ANFAŞ HOTEL EQUIPMENT & FOOD PRODUCT

2018 yılının ilk fuarı 17-20 Ocak’ta Antalya Expo Center’de 29. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (29. Hotel Equipment) ile 25. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (25. FoodProduct) tek çatı altında bir araya geldi.

Kış aylarında yapılan bu  fuar hem ekonomiye artı değer kazandırdı hemde üretici ve tüketiciyi  bir araya getirip, dünyadaki trendlerin takip edilmesini sağlayan önemli bir sektörel buluşma noktası olarak dev bir organizasyona ev sahipliği yaptı ; B2B görüşmeleri, tasarım şovları, yarışmalar, iş forumları, konferans ve seminerlerle 4 gün boyunca sektörün nabzını tuttu.

Turizm sektörünün uluslararası buluşma merkezi haline gelen ANFAŞ HotelEquipment – Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarında biz de IBC Group of Companies  olarak  yenilenen yüzümüzle ve yeni projelerimizle  yerimizi alarak iş ortaklarımızla bir araya geldik.

Fuar firmalar adına oldukça verimli ve etkileşimli geçti.Gıda fuarının eklenmesi sonuçunda  ziyaretçi sayısı eski fuarlara oranla  artış gösterdi.   2017 fuarına göre kıyaslama yaparsak  bu  oran %40 oranında  artmıştır.

Bir yerde iki etkinlik  olması bu fuara atmosfer açısından da  renk kazandırmış oldu . Gıdaya gelen ziyaretçiler Otel ekipmanları tarafında ,otel ekipmanlarına gelen ziyaretçiler ise gıda tarafında  dikkatini çeken ürünlere bakarken kendilerini buldular.

Fuara gelen yurt dışı ziyaretçilerin coğrafi yerleşimi  ise  %65 Asya ,%25 Avrupa ve %10 oranında Afrika ülkeleriydi.

Hotel Ekipmanlarında katılımcılar 11  değişik sektörün katılmasıyla  bir araya geldi. Oranlarsak  ilk  üç sırada  Endüstriyel Ekipmanlar,Otel mobilyaları, dış mekan &peyzaj ekipmanları  yer alırken son üç sırada   ise sırayla Temizlik malzemeleri ,Hamam & Sauna & Havuz & Jakuzi aksesuarları  ardından  Ses & Görüntü &Elektronik  aksesuarlar  yerini aldı.

Gıda fuarı 15 sektörün bir araya gelmesiyle meydana geldi ilk sırada Temel gıdalar ve yağlar yer alırken son sırada ise Alkollü içecekler vardı.

Fuara Gelen ziyaretçi sektör dağılımı ise % 32 oranında ilk sırada  Ekipman ve gıda toptancıları , % 25 oranında ikinci sırada ise  otel& bar& restaurant sektörleri  , ve sırayla kamu kurum ve kuruşları ,ticaret odaları , ihale komisyon yöneticeleri  takip ederken son sılarda ise tarım ,eğitim ,sağlık yer aldı.

Fuarın  verimli ve etkilişimli geçmesi sonunda 16-19 Ocak ‘ta  2019  tarihinde Antalya Expo Center’de 30. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (30. Hotel Equipment) ile 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (26. FoodProduct)  tek çatı altında  tekrardan bir araya gelerek ziyaretçileriyle buluşacak.

IBC Group of Companies  olarak değerli müşterilerimize ve iş ortaklarımıza bu fuarda ziyaretleri için teşekkür ederiz.