“Güvenlik Ekipmanları” Mall Report Dergisi Ekim 2019 Röportajımız

• IBC GROUP hakkında biraz bilgi verip, dünden bugüne IBC Group’ un otel ekipmanları, güvenlik ekipmanları ve temizlik makinaları sektöründeki başarısının temel sırrını genç bir yönetici olarak nasıl değerlendirip yorumluyorsunuz bizimle paylaşır mısınız?
Tecrübe ve bilgi mirasıyla gelen bir başarı hikayesi aslında bizimkisi. Ticareti küçük yaşlarda dedesi tarafından öğrenip, kendi hayatı üzerinde ticaretin temellerini atan, daha sonrasında ise ticarette sağlam adımlarla ilerleyen, değerli mentörüm , babam, İsmet Işıltan Balabanlı ’nın sahip olduğu kıvrak ticaret zekası, girişimciliği, entelektüel bilgi birikimi ve iş hayatında sahip olduğu profesyonel kişiliğinin bir araya gelmesi sonucunda, çevresiyle oluşturduğu sağlam iş ve ilişki ortaklıklarının da sürekliliğini koruması, şuan sahip olduğumuz başarının temel sırrının bir parçasıdır.


• Bulunduğunuz sektörünün pazar lideri olarak müşterileriniz IBC Group’u neden tercih ediyor? Bu başarıyı nasıl sağlıyorsunuz?
Başarılıyız çünkü rakiplerimiz tarafından hem takdir hem de taklit edilen bir firmayız. Bunu ise dinamik ve yüksek eğitimli bir ekibimizin var oluşu ile sağlıyoruz. Sahip olduğumuz tecrübelerimiz ve bilgimiz ise otel ekipmanları, güvenlik ekipmanları ve temizlik makinaları sektöründe tercih edilme ve pazar lideri olma sebebimiz.
IBC Group olarak bulunduğumuz sektörlerde en eski ve en çok bilinen güçlü markaların temsilcisi olmak, sektördeki varlığımızı ise sürekli güncelleyip korumak, sektörün nabzını 90 yılık ticari bilgi ve 40 yıla yakın sektör tecrübesiyle tutmak, satış odaklı olmayıp müşteri odaklı olmak, bizi müşterilerimize yakın kılan en önemli faktörlerimizden bazılarıdır aslında.
IBC Group olarak değişen ve gelişen koşullara sürekli adapte oluyoruz. Sektöründe ilkleri başarmış olmanın kıvancı ve büyük projelere imza atmanın azmiyle çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz.
Kısaca bulunduğumuz rekabet ortamında güçlü markalarımızın desteği ve fark yaratan cesur projelerimizin eşliğiyle otel ekipmanları, güvenlik ekipmanları ve temizlik makinaları sektöründe sağlam adımlarla ilerliyoruz.

• Tesislerde güvenlik ekipmanlarını denilince direk akla IBC Grup geliyor, bunu hangi marka ve ürünleriniz ile sağlıyorsunuz. Güvenlik ekipmanlarıyla ilgili eklemek istedikleriniz?

Tesislerde güvenlik ekipmanlarını, dünyaca kalitesiyle çok bilinen ve tercih edilen Amerika menşeli Rubbermaid markamızın ürünleri ile sağlıyoruz.
Sahip olduğumuz Rubbermaid markamızın ürünleri, dünyanın birçok yerinde kalitesinden ve adından dolayı tercih edilmekte, bazı kurum ve tesislerde ise kalitesinden ve adından dolayı kullanımı ve bulundurulması zorunlu hale getirilmektedir.
Rubbermaid markamızın emniyet güvenlik işaretleri, güvenlik koni ve levhaları, güvenlik bariyerleri, kaygan ve ıslak zeminlere hemen müdahale etmenizi sağlayan özel üretim “Spill Moplar”ı en çok tercih edilen güvenlik ekipmanlarımızdan bir kaçıdır.Güvenlik ekipmanları her zaman önem arz eden bir konuydu ama son yıllarda yaşanan olumsuz durumların çoğalmasıyla, yöneticilerin ve halkın daha da bilinçlenmesiyle bu konu daha önemli bir hale gelerek, güvenlik ekipmanlarındaki talepler firmalarca ve tesislerce çoğalarak günümüzde güvenlik ekipmanlarına verilen önem artmıştır.