“Profesyonel Temizlik” Mall Report Dergisi Temmuz 2019 Röportajımız

KALİTELİ HİZMET VE DOĞRU ÜRÜNLERLE 

PROFESYONEL TEMİZLİK SAĞLANIYOR

IBC Group Of Companies Yönetim Kurulu Üyesi Ekonomist Aybüke Balabanlı, yeni kuşak yöneticilerden biri olarak yapmış olduğu çalışmalardan bahsetti.

“Babam, İsmet Işıltan Balabanlı’nın tecrübe ve bilgileriyle entegreli bir şekilde ilerliyorum.”

Sektörün mihenk taşları olan markaların yönetici koltuklarına yeni kuşak yöneticilerin eklenmesi ile markalarda dönüşümler başladı. Yönetici koltuklarına oturan yeni kuşak yöneticilerden biri olarak yarım hatta bir asırlık markaları geleceğe entegre etmek, dijitalleştirmek, yeni nesil temizlik ve otel ekipmanları tüketicilerin sadakatini kazanabilmek adına hangi adımları izleyerek ilerliyorsunuz?

Geçmişin tecrübesi ile birlikte yarına bakmaya başlayan genç kuşak yöneticilerden biriyim. Öncelikle iyi bir yönetici adayı olmak için MBA-İşletme Master’ımı tamamladım. Babam, İsmet Işıltan Balabanlı’nın değerli tecrübe ve engin bilgileriyle birlikte sürekli entegreli bir şekilde ilerliyor hem sektörün geçmişine hem de sektörün geleceğine vakıf olabilme şansını yakalamış oluyorum. Benim gibi genç kuşak yöneticilerin ayrıca çok şanslı olduğuna inanıyor, geçmişin tecrübesine sahip olan yöneticilerimizin genç kuşakların fikirlerine değer vermesi, genç kuşak yöneticilere kucak açmaları sonucunda, yeni kanın ve engin tecrübelerin birleşmesi sayesinde sektörel sürekliliğin sağlanıp, başarının kaçınılmaz olduğu gerçeğini gözlemliyorum. Sürekli sektörel fuarlara katılıyor, yeni nesil temizlik ve otel ekipmanlarını gözlemliyor, ürün kalemlerimizi sürekli revize ederek müşteri memnuniyetini kazanmak adına adımlarımızı firmamız olarak atıyoruz.

 

 

İş kollarınızdan biri turizm ile direkt bağlantılı. Yaz aylarında turist sayısı artış göstermekte olup bu artış ile beraber yaşam alanlarında temizlik ve otel ekipmanları açısından kullanılan malzemelerin kaliteli olması hijyen ve konfor açısından dikkat çekmektedir. Siz buna yönelik neler yapıyorsunuz?

Temizlik makinaları ve otel ekipmanlarının kaliteli olması denilince akla direk IBC Group’un gelmesi 92 yıllık biriken bir tecrübe ve IBC-Işıltan Balabanlı isminin verdiği güvenin sonucudur.

2019 yılının yaz aylarında gelen turist sayısı durmadan artış göstermekte olup, bu artış sonucunda kaliteli ürün isteği firmamıza olan talepleri artırmaktadır.

 

Tesisler sosyal yaşam alanlarının temizliği açısından genelde nasıl zorluklarla karşılaşıyor? Müşterilerinizin memnuniyetini nasıl sağlıyorsunuz?

 

Genelde ortaya hijyensiz sonuçlar çıktığı için müşterilerimizin çoğu bundan şikâyetçi olarak bize başvurmaktadırlar. Sosyal yaşam alanlarının temizliği ciddi bir ekip işi gerektiriyor. Çalışan personelin bilinçli olması, kullanılan temizlik ürünleri ve ekipmanlarının kaliteli olması, sosyal yaşam alanlarının düzenli temizlenmesi büyük önem taşıyor. Kısacası profesyonel temizlik adına gereken her şeyin eksiksiz ve doğru ürünlerle desteklenerek ilerlemesi gerekiyor. Firmamızın geçmişten gelen tecrübe ve sahip olduğu birikimler sonucunda müşterilerimize temizlik ekipmanları desteğini, tesisin tüm koşulları göz önüne alarak, yerin sahip olduğu özelliklere göre ürünleri belirleyip, en uygun ürünlerle desteklenmesini ve nasıl temizleneceğine dair eğitimleri ürünlerimizi teslim ederken sağlıyoruz. Bu sayede tüm müşterilerimiz kaliteli hizmet anlayışı ile karşı karşıya gelerek profesyonel temizlik ile iç içe bulunmuş olmanın avantajlarıyla tesislerinde doğru hizmet sonucu doğru temizliği sunmuş oluyor.