İş Yönetimi ve Güvenliği Mall Report 2018 Aralık Ayı Röportajımız-RUBBERMAID TURKİYE

Cevap veren:   Ekonomist Aybüke BALABANLI

Unvanı:   IBC Group of Companies Yönetim Kurulu Üyesi –Rubbermaid Türkiye Distribütörü

       

Tesis Yönetimlerindeki  İş yönetimi ve güvenliği   kişilerin hayatını kolaylaştırıyor. Peki, personelleriniz için bulunduğunuz sektörlerin riskleri var mı?

Personellerimiz şirketlerimizin ve tesislerimizin en mühim kombinasyonlarından biridir. Sürdürülebilirlik prensibimiz ise İSG ‘dir. İş dünyasının da en önemli konularından biri olan İSG ,yani bilinir adıyla İş Sağlığı ve Güvenliği  açısından konuya  bakarsak  ; Bulunduğumuz sektörel  penetrasyonlarımız içerisinde gerek inşaat, gerek uluslararası ticaret, gerek otomotiv, gerek otel ekipmanları ve temizlik makinaları olsun her sektörümüzün sektörel riskleri bulunmaktadır.

 Bu Riskleri en aza indirgemek için ne gibi önlemler alıyorsunuz?

Tesis ve binalarımızda aldığımız önlemler sektörlerimize  göre değişkenlik göstermektedir.  Ortak alınan tedbirlerden  bahsedersek; riskleri en aza indirgemek açısından çalışanlarımıza  iş güvenliğini sağlayan otomatlar verilip, çeşitli  ve sürekli eğitim  testlerinden geçiriyoruz .

Gerekli Rubbermaid  İş güvenliği uyarı teçhizat ve donanımlarımızı  her kurumumuzda bulundurup, çalışanlarımıza  belirli süre aralıklarında çeşitli tatbikatlar düzenleyerek

,özel  giysilerle de  aynı zamanda destekleyerek, anlaşmalı doktorlarımız ve anlaşmalı İSG uzmanlarımızla eşliğinde, bu süreci en iyi şekilde yürütmek adına çalışmalar yapıyoruz. Böylece hem kısa hem de uzun vade de  iş kazasından dolayı doğacak sonuçların önlemlerini almış olup, çalışanlarımıza ergonomik bir çalışma ortamları sunuyoruz.

Diğer yandan alınan önlemler olsa bile; çalışanların davranışsal bozuklukları ,çalışanların dikkatsizlikleri veya  çalışanların kötü düşünce eşliği ile  hareket edip  yaptıkları iş kazalarıyla da ister istemez çoğu işveren olarak  karşılaşmaktayız.

İş Yönetimi konusunda Eklemek istedikleriniz ve düşünceleriniz nelerdir?

 

İş dünyasında  her kurum ve kuruluş, her bina ve tesis   bulundukları sektörlerde  İSG adına , sürekli risk analizi yapmalı  , ardından İSG risk değerlendirmelerini eksiksiz yerine getirip , Risk Yönetimlerini başarıyla  tamamlamalılardır.

 İş yönetimlerinde orta ve uzun vadede düşünüp, iş sağlığı ve güvenliği bilincini optimal bir seviyede tutmalı ,bu optimal seviyeyi  ‘’sürdürülebilir bir gelecek’’ adına  iş kültürü olarak benimsemelilerdir.

Ayrıca  Çok fazla suistimal edildiğini düşündüğüm bir konu olan ,günümüzde hemen hemen  çoğu eve  gelen  temizlik destek elemanlarımızın , günübirlik evlerimize geliyor  olsalar  bile ‘’iş sağlığı ve güvenliği’’ adına  sigortalarının  yapılması gerektiğidir.